Szukacie inspiracji na smakowite dania wielkanocne? Zobaczcie świąteczne menu, które przygotowała niezwykle uzdolniona kulinarnie młodzież z Powiatowego Zespołu Szkół w Łopusznie, gdzie kształci się kucharzy z pasją.
Wielkanocne potrawy z wielkim zaangażowaniem przyrządzili uczniowie z klasy IE pod kierunkiem wspaniałych nauczycieli.
Młodzi kucharze włożyli dużo serca w przygotowanie świątecznych rarytasów, które wyglądają imponująco i zapewne smakują wybornie, bo jak zapewniają „Tylko to co ugotujesz z pasją jest naprawdę smaczne”.
Na stole Pracowni Gastronomicznej PZS w Łopusznie zagościły: chrzanowa zupa krem z puree ziemniaczanym, jajka w sosie tatarskim, kiełbasa biała zapiekana w sosie śmietanowo-musztardowo-chrzanowym, faszerowane jaja, nadziewane bagietki śledziowe,chlebek czosnkowy,mazurki jagodowo- karmelowe.
Co za pyszności… Wielkie brawa dla zdolnych uczniów za rewelacyjne dania na wielkanocny stół!!!