Stowarzyszenie Innowatorów Wsi rozpoczyna realizację Projektu: „Z mięsem drobiowym przez pokolenia”. Jest to Projekt kulinarny, którego ideą jest połączenie tradycyjnych przepisów kultywowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich z nowoczesnymi aranżacjami tychże dań realizowanymi przez Szefów Kuchni młodego pokolenia.
W ramach ogólnopolskiego konkursu zamierzamy wytypować 16 Kół Gospodyń Wiejskich, które pod okiem kamer przygotują danie z wykorzystaniem mięsa drobiowego. Nasz Szef Kuchni wykona to samo danie w nowej odsłonie. Ponadto Szef Kuchni podejmie wyzwanie stawiane przez KGW. Filmy z realizacji Projektu będą dostępne na kanale You Tube, a widzowie zdecydują, kto wygra i zdobędzie główną nagrodę ufundowaną ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.
I miejsce w konkursie to nagroda rzeczowa o wartości aż 6 tys. złotych dla najlepszego Koła. Ponadto wszyscy finaliści otrzymają upominki oraz dyplomy uczestnictwa. Finałowe przepisy wraz z nowoczesnymi aranżacjami zostaną opublikowane w książce kucharskiej „Z mięsem drobiowym przez pokolenia – Tom I ZIMA”, która powstanie na zakończenie realizacji Projektu (luty 2023 r.).
Więcej informacji, w tym formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu, znajdą Państwo na stronie www.przezpokolenia.pl.
Rejestracja rozpoczęła się 24 października 2022 r. i potrwa do 20 listopada 2022 r. Decyduje kolejność zgłoszeń.
Źródło: Stowarzyszenie Innowatorów Wsi