W niedzielę 18.03.2018 roku w Łącznej odbył się VI Kiermasz Wielkanocny. Uczestniczyło w nim KGW Wola Jachowa, KGW Skorzeszyce oraz KGW „Ekobabki” z Cedzyny. Panie z Woli Jachowej i Cedzyny otrzymały wyróżnienie, natomiast kobiety ze Skorzeszyc otrzymały 3 miejsce.
Oto przepis na pasztet z królika, który zdobył miejsce na podium.
1 kg królika
1 kg podgardla
40 dag wątróbki drobiowej
Gałka muszkatołowa
Do smaku
Sól, pieprz
5 jajek
4 bułki kajzerki
4 średnie cebule
Gotujemy mięso, dodajemy 3 ziela angielskie, liście laurowe
Solimy do smaku.
Cebulę i wątróbkę parzymy w wywarze, w którym również moczymy bułki.
Ugotowane mięso skręcić na średnim sitku. Wszystkie składniki wymieszać i dodać jajka.
Pieczemy około godzinę.