Zapraszamy do Parku Etnograficznego w Tokarni na finał XXIV konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” – w niedzielę, 25 maja, w Parku Etnograficznym w Tokarni. Będzie smacznie, kolorowo i radośnie.
Zachęcamy do udziału w organizowanym po raz XXIV konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy. Konkurs organizowany jest wspólnie z Muzeum Wsi Kieleckiej, Świętokrzyskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach oraz Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego. Finał odbędzie się 25 maja br. (niedziela) w Parku Etnograficznym w Tokarni, w godz. 11.00-17.00.
W konkursie biorą udział wytwórcy, którzy zaprezentują regionalne produkty – gotowe potrawy lub też ich składniki, związane z określonym obszarem geograficznym, wytwarzane tradycyjnie, według dawnych receptur.
Na scenie zaprezentują się również Kapele i Zespoły Ludowe z naszego regionu: Zespół Ludowy Bolechowiczanie, Zespół Pieśni i Tańca Wincentowianie, Zespół Pieśni i Tańca Wierna Rzeka, Koło Gospodyń Wiejskich Przybyszowy, Koło Gospodyń Wiejskich Korytniczanki oraz Kapela Adaśki”.